Valpedagbok

Torsdag 9. juni 2011

Maja ville rett ut i dag tidlig, noe som ikke er vanlig. Når jeg står opp 4.30 sover hun vanligvis videre. I dag, derimot, skulle hun rett ut og snuste og snuste rundt på terrassen og håpet antagelig å finne Anna. Armand gikk pipende bak.
Men..... nå er flokken slik den skal være framover.
Majas første kull og mitt første kull.
Og hvilken opplevelse det har vært!
Det må jeg si- det har vært morsomt!
Selvfølgelig har det vært slitsomt, men jeg er takknemlig for all hjelp jeg har fått. Takk til Elin og Torill for hjelp til å finne hanne til Maja og for gode råd ellers. Takk til Petter som snekret så fin valpekasse. Takk til Anne-Karin for lån av utstyr til valpekassa.
En spesiell og hjertelig takk til Janne og Gro for helt uvurderlig hjelp før, under og etter fødsel. Uten dere hadde jeg aldri våget å gjennomføre dette. Dere har vært involvert hele veien, og det har vært verdifullt.
Takk også for alle besøk og hjelp til sosialisering av valpene. Fra fødsel til valpene var 8 uker var det 1 hel dag uten besøk her. Det var en kjedelig dag, det :o)))
Jeg er selvfølgelig glad for at alt har gått bra og at det ble et så jevnt og fint kull. Jeg har lagt grunnlaget med stor vekt på sosialisering.
Det var tøft å overlate valpene til andre, men jeg er sikker på at valpene har kommet til gode familier.
Jeg ønsker valpekjøperne lykke til i fortsettelsen og jeg er takknemlig for bilder og tilbakemeldinger.

Da avslutter jeg denne valpedagboka og fortsetter i dagbok for Armand og Maja.

Onsdag 8. juni 2011Da var dagen kommet som jeg har gruet og gledet meg til. Anna blir hentet av fôrvertene Ingrid og Mads. jeg har gruet meg fordi jeg allerede har knyttet meg til Anna og hun har jo vært her i nesten 10 uker. Jeg har gledet meg til bare å ha 1 valp i tillegg til Maja. Jeg har gledet meg til å starte kontakttreninga med Armand. Det blir ingen effektiv trening med 2 valper samtidig. De har også så stor glede av hverandre at de ikke har så stort behov av kontakt med meg.
Anna skal altså bo hos fôrverter på Reinsvoll og jeg er sikker på at hun får det bra der. De er godt forberedt og Ingrid er vel nærmest født inn i en bernerflokk hos Mona og Harald.


Ingrid og Mads med AnnaMandag 6. juni 2011

Jeg blir helt rørt jeg, når jeg ser bilder av valpene som har forlatt redet. Bildene av Aida i Bærum har jeg stjålet av Signe på facebook.
Og jeg har fått masse fine bilder av Nico i Tvedestrand.
Det er da så morsomt å se.


Aida


Aida i sommerenga


Oi, se hva Nico allrede kan. De har trent, ja.


Og gutten som var så glad i tunnelen her har fått en selv


En nybadet Nico

Søndag 5. juni 2011

Og Armand og Anna vokser og trives! Nå spurter de kjappere og kjappere rundt i hagen. Og så går de inn for å tisse innimellom. Neida, som oftest går det bra, men Armand gjorde faktisk det i dag. Han var ute, gikk inn og tisset og gikk så ut igjen.
Og vi har vært på skogstur i dag. Den turen var veldig kort, men Maja kunne rase litt rundt og valpene kjenne på skogslukta. Ut av bilen og Maja og jeg gikk i vei. Og valpene satte av gårde etter og fulgte flokken.
De ble raskt trygge og tok en del avstikkere sammen, de er jo 2.
Morsomt å se hvor ulike de to er, Anna beveger seg kjapt og smidig som Maja, klatrer opp og klatrer ned. Armand er rask også, men er mer bedagelig og ligger mer og observerer.

Dagens bilder:


Armand på vei inn i skogen


Moro i lyngen


Anna har det travelt
Armand


Anna


Her stikker de av
Armand


Armand


Anna


Mange nye lukter....


Maja passer på og oppdrar litt


Mor og sønn


I mosen kan de grave så mye de vil


Anna


Armand


Fredag 3. juni 2011


Armand og Anna har søkt tilflukt under ei gran i hagen. Nå utforsker de virkelig hele hagen, men det er sol og varmt og godt med en hage med mange trær og skyggefulle gjemmesteder. Med 2 valper er det enklere, også for Maja, å holde oversikt og hun koser seg veldig med Armand og Anna. Det er mye lek, hvor hun henter leker og legger foran dem, kombinert med oppdragelse. Dette er utrolig morsomt å observere.
Jeg har vært hjemme i dag og ikke hatt så mye program og Maja og valpene har stort sett vært i hagen.
Noe jeg skulle gjort lenge er å bestille nytt bilbur og det har jeg endelig fått gjort  i dag. Med både tispe og hanne blir jo det påkrevd med dobbelt bur med skillevgg. Et verksted i Nordkisa,
Alumek , skal lage buret for meg.

Dagens bilder:


Armand liker hullet som Kiara gravde opp i fjor sommer og flere andre har utvidet senere.


Maja med Armand og Anna


Kos og oppdragelse
Punke- Anna


Kos
Armand i farta


Armand


Mor og sønnTorsdag 2. juni 2011

Onsdag 1. juni 2011


Anna og Armand. Fra 7 til 2 valper er en stor overgang. Anna skal jo også flytte, men hun skal til fôrvert på Reinsvoll. Så fort Ingrid og Mads kommer på plass i huset så henter de Anna. Som datter til Mona og Harald Skogstad er vel Ingrid nesten født midt i en bernerflokk.
I morgen er det vår utstilling igjen på Eidsvoll bygdetun, noe vi har forberedt i lang tid. I kveld har jeg hentet den finske dommeren på Gardermoen og kjørt henne til hotellet og spist middag sammen med henne der. Maja kan ikke delta på utstilling igjen enda og derfor kunne jeg ha kontakt med dommeren.

Mandag 30. mai 2011

I kveld har også jente 1, Amanda Majafrøken, blitt hentet av sine nye eiere. Hun skal hete Kajsa og flytter heldigvis ikke så langt, bare til Eidsvoll. Der skal hun bo på gård i en familie med 4 barn. Tøffe jenta som sees og høres, klatrer over de grønne grindene og er først i køen. Hun står i vannskåla og plasker til den er tom.
Det var ikke lett å se henne dra, men sånn er det bare.
Nå trenger hun nye utfordringer. Lykke til, familien Svendstad med jenta. Og jeg vet jo jeg får treffe henne igjen, både på valpekurs og kanskje valpeshow.

Jeg har fått mail og meldinger fra alle valpekjøperne om at bilturene gikk bra og at valpene har funnet seg vel til rette i sine nye hjem.


Her koser Amina seg med Anne-Kate og Lettie på Strømmen


Her er Nico på plass i Tvedestrand

 

Søndag 29. mai 2011


Stille søndag med bare 3 valper og besøk av Christina, Finn, Vemund og Sindre. Valpene lå i valpekassa sist Vemund hilste på og syntes de hadde vokst mye.


En litt usikker Vemund i startenLørdag 28. mai 2011

Tøff dag i går? Bare barnematen! Denne dagen skulle nok bli adskillig tøffere! Hele 3 valper er blitt hentet av sine nye eiere i dag. Flotte familier som jeg vet at valpene får et godt liv hos, men det er uansett følelsesladet. Det er godt valpene flytter nå, for nå trenger de mer individuell oppfølging enn jeg kan gi. Nå trenger de nye og større utfordringer.
Tidlig formiddag kom familien Lunde fra Tvedestrand for å hente gutt 1, Aksel Majagutt, og han skal heretter hete Nico. De har hatt berner i 20 år og vet hva de går til.
Så dro vi til Gjerdrum for å delta på Gjerdrumsdagen. Her hadde vi i NBSK avd. Øvre Romerike stand i år også. Vi reklamerer for rasen, folk kan få se og klappe hundene våre, unger kan få en runde i vogn trukket av bernere og vi selger bernereffekter. Valpegrinda er selvfølgelig veldig populær og i år var det både Lunavalper, Cassisvalper og Majavalper.
Hit kom også Silje og Per Øyvind fra Kristiansund for å hilse på Adrian Majapjokk for første gang og som de skal ha med hjem i dag. Det var et rørende syn da de møtte valpen og det var nok kjærlighet ved første blikk. I Kristiansund skal han hete Noah og dele hus med 2 voksne, 3 barn og Islandshunden Geysa.
I kveld er også veslejenta, Aida Majasminste, hentet av familien Nordtømme. Aida flytter til Bærum og skal dele hus med en 3 barnsfamilie. De har hilst på valpene flere ganger og er glad for endelig å få Aida hjem.
I kveld er det altså 3 valper i huset her og litt stille og rart.
Jeg hadde åndsnærværelse nok til å ta bilde av avskjeden med Aksel Majagutt og Adrian Majapjokk, men da Aida Majasminste skulle dra, glemte jeg dette.
Jeg ønsker familiene lykke til med sine valper og jeg tror valpene skal få det godt hos sine nye eiere.


Familien Lunde før de kjører til Tvedestrand med Aksel Majagutt.


Per Øyvind med Adrian Majapjokk


Silje med Adrian Majapjokk på Gjerdrumsdagen


Irene med Aida Majasminste og Karoline med Anna Majadatter.


Flinke trekkhunder


Irene og Aida Majasminste


Karoline og Anna Majadatter


Populære valper


Torill sørger for at valpene får litt mat også.


Silje og Per Øyvind med Adrian Majapjokk før avreise til Kristiansund.

 

Fredag 27. mai 2011

Så er dagen kommet, dagen for å sende første valp ut av redet. For en amatøroppdretter er dette en tøff dag. Godt da at den første skulle til folk jeg kjenner, nemlig Anne-Kate og Bjørn. Også godt at Amina bare flytter til Strømmen og at jeg vet jeg skal se henne ofte. De har Lettie på 16 måneder fra før og Amina får en pelskledd å ligge inntil.
I april i fjor var Maja på besøk hos dem for at Lettie skulle bli kjent med ei god og trygg tispe som var glad i valper.
Nå er det altså Lettie som skal være den trygge "støttekontakten" for en av Majas valper. 
Heldige Amina som får det så bra hos Lettie, Anne-Kate og Bjørn. Lykke til!
Og så glemte jeg å ta bilder av dem før de dro herfra.


Maja og lille Lettie 10. april 2010


 

Torsdag 26. mai 2011

8 uker er valpene i dag og tid for veterinærbesøk.
Valpene fikk sin helseattest og innlagt microchip.
Anne-Kate og Bjørn hadde time med Lettie på samme tid og jeg fikk derfor god hjelp til å bære valper ut og inn.
Valpene ble veid og jeg har oppdatert vekttabellen.

Onsdag 25. mai 2011

Valpene blir 8 uker i morgen og bildene jeg har planlagt måtte jeg ta i dag. Vi dro derfor til Eidsvoll bygdetun.
Skigardsbildene kunne jeg ta alene, men gruppebildene måtte jeg ha hjelp til. Jeg hadde derfor gjort avtale med Janne. Elin Oseth kom også og hjalp til. Å få både Maja og 7 valper til å sitte rolig er ikke så enkelt.
Dessverre gjorde jeg noen store feil med innstillingene på kameraet, men en del bilder ble det.
Skigardsbildene kan du se
her .


Amanda Majafrøken


Amanda Majafrøken


Amina lurer seg til en melkesup


Anna Majadatter


Full fart


Vi skal opp!


Maja med alle valpene rundt seg


Adrian Majapjokk


Anna Majadatter


Maja med Aksel Majagutt, Aida Majasminste, Armand Majasønn, Adrian Majapjokk, Anna Majadatter, Amanda Majafrøken og Amina Majajente


Elin O, Janne og Gro  valpekoser i hagen på kvelden

Mandag 23. mai 2011

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Gutt 1 klatrer på tunnelen


Anna passer godt på tyggebeinet sitt


Amina i farta


Fotografen er mer interessant enn hesten utenfor porten


Amina klatrer på tunnelen


På jakt etter ei grein høyere opp


Her ruller de tunnelen


Gutt 1 som vanlig, på ryggSøndag 22. mai 2011

Valpene har hatt masse besøk i dag også, de.
Anne-Kate og Bjørn har vært her for å bli enda bedre kjent med jente 3 som de skal ha og som skal hete Amina.
Maja var også heldig at hun fikk være med Anne-Kate og Bjørn på tur til Majorseter sammen med Janne.
Toril Brynestad har også vært på valpekosebesøk med sine hunder.
På ettermiddagen kom også Ragnhild og Ingvar(søster og svoger) på besøk.

Lørdag 21. mai 2011

Koselig besøk har vi hatt i dag også. av Liv og Iben.
Iben er veldig nysgjerrig, men ikke veldig begeistret for disse valpetassene.
Da vi tok Armand ut fra valpebingen var det mye bedre. En om gangen av disse små, uberegnelige er lettere å forholde seg til.


Iben og Armand skal nok bli bedre kjent.
Armand


Armand


Bilde av hele flokken tatt av Liv

 

Fredag 20. mai 2011


Det er blitt mye småbading på disse valpene, i balje og med klut. I dag ble det debut i det store hundebadekaret. Ikke alle var like samarbeidsvillige, men det gikk veldig greit. Det første møtet med den store, stygge føneren var ikke fullt så morsomt, men det er jo bare noe de må venne seg til. Rene, pene og fluffy ble de alle sammen.
Da var vi klare for ettermiddagens utflukt, til Anne-Kate, Bjørn og Lettie på Strømmen.Det er ikke sikkert de visste helt hva de gjorde da de inviterte hele denne gjengen til sin velstelte hage. 7 nysgjerrige små valper undersøkte nøye hele hagen. Janne og jeg var vel enige om at det var helt greit at valpene rotet litt i de de altfor velstelte blomsterbedene.
Siden hadde vi en veldig trivelig ettermiddag og kveld på terrassen og valpene fikk masse kos igjen. Og heldige jente 3 skal hete Amina og bo sammen med Anne-Kate, Bjørn og Lettie.


Travle valper undersøker ny hage
Gutt 1 poserer
Tusen takk for oss!


Tirsdag 17. mai 2011

Også i år feiret vi 17. mai med skogstur i Gjerdrum. Dette er virkelig en god tradisjon. I år ble ikke turen lang, vi parkerte på Kogstadvangen og gikk inn til Buvann. Vi var 13 tobeinte, 16 voksne hunder, 6 Lunavalper og de 7 Majavalpene.
Valpene takler både bilturer og nye situasjoner veldig bra. 

Dagens eller årets spørsmål kom fra Øystein: Når har dere tenkt å begynne og sosialisere disse valpene?


Snart klar for avgang
Et flott 17. mai-tog. Valpene sitter i vognene


Jente 4


Ikke så lett å holde følge med mamma
jente 4


jente 2


jente 4


Bjørn med en av valpene


Armand Majasønn(gutt 2)


Majavalp i samtale med Lunavalp


Gutt 2


Jente 4 og jente 2


Gutt 1
Armand poserer

Komme til Øystein, ja...
Maja


Dagens gruppebilde


Irene med valp
Maja nyter friheten


Hurra for 17. mai. Maja har mange valpepassere i dag


Majavalper klar for hjemtur


Karmen som trekker vogn med Majavalper


Irene tok ansvar for Jente 1 på hjemturen
Her kommer jente 1 bak Izzy og Torill.

 

Søndag 15. mai 2011


Bildet over er en smakebit på resultatet av et oppdrag jeg har fått av NBSK, bilde av stor berner med vogn + sveitsisk og norsk flagg. Da ble det Z som fikk trekke vogn. Når vi først var på Eidsvoll Bygdetun, måtte det jo valpene være med også. De syntes det var aldeles strålende å få et stort, nytt område å utforske. Bilder ble det selvfølgelig.


Travle valper


Jente 2
Gutt 3
En velfortjent lunsjpause


Jente 2


Jente 4


Gutt 2


Jente 4
Alle jentene
Guttene er samlet. Gutt 1, 2 og 3


Gutt 3


Gutt 1

Lørdag 14. mai 2011

Etter et valpekjøperbesøk på formiddagen fikk vi besøk fra Raufoss, Bjørg, Øystein, Pori og Balder.
Og se den vakre blomsterbuketten jeg fikk! Bare nydelig! Valpene fikk masse kos og Maja kunne erte Pori litt. Tusen takk for koselig besøk.


Pori i valpegården
Nå er ikke lenger ei vannskål bare ei vannskål. Jente 3Fredag 13. mai 2011


Vi har hatt koselig besøk i dag av Kirsten, Hege og Bjørn med lille Herkules. Herkules kjenner Maja, men alle disse innpåslitne valpene ble nok i meste laget. Valpene, på sin side syntes Herkules var utrolig spennende. Det føltes tryggere for Herkules på utsiden av valpegården og med bare jente 4 å hilse på.


En omringet Herkules


Best å komme seg unna....


Hege med Herkules og jente 4
Lek med meg!

Onsdag 11. mai 2011

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Jente 4 i farta


En skikkelig kosestund


Der sovnet jente 3
Her ser de heste gå forbi


Maja forteller eventyr til valpene sine

Tirsdag 10. mai 2011


Elna og Isak har vært på koselig besøk i dag. Å si at Isak stortrives i valpegården er vel å overdrive, men han godtok da et lite besøk.
På ettermiddagen kom valpeekspressen fra Gjerdrum med Mary og Elin. Majavalpene i valpegården ble invadert av 11 Lunavalper og 5 Cassisvalper. Da var det plutselig 23 valper som koste seg sammen. Vi fikk tatt ukesbilder av alle 16 Gjerdrumvalpene før det kom flere folk og vi hadde styremøte og planlegging av utstillingen på Bygdetunet.


Her kommer valpeekspressen fra Gjerdrum


23 valper i hagen


Felles kveldsmat

 

Søndag 8. mai 2011

En strålende dag med hyggelig besøk av Janne, Anne-Kate, Bjørn, Karmen, Kajsa og Lettie.

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Anne-Kate og Janne "bor" i valpegården


En omsvermet Janne


Jente 3 i farta
Hestene går forbi


Maja sitter på fanget til Anne-Kate mens hun ammer valpene


Jente 2 klatrer på tunnelen


Lørdag 7. mai 2011

Valpene har i natt sovet hele natta gjennom. Det er nok fordi Maja har vært utestengt fra stua. Hun har ellers gått inn og ammet i løpet av natta, men hun blir der ikke lenge nok og da står de og skriker. Deilig også på morgenen nå når jeg har ommøblert litt i stua og valpene kan gå rett ut på terrassen når jeg åpner terrassedøra. I dag har det vært en rolig dag på Elgtun og bare Kirsten har vært på besøk.
Maja har kost masse med valpene og også startet oppdragelsen. Maja sier: At jeg ligger her betyr ikke nødvendigvis at dere skal få melk!
Det er spesielt jente 4 som ber om mye kos. Det blir det selvfølgelig bilder av!

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Jente 4, jente 1, gutt 3 og jente 2.


Her minner jente 2 meg veldig om Maja og andre gruppebilder


Jente 2


Maja og gutt 3
Jente 2Fredag 6. mai 2011

Valpene har vært på langtur igjen, denne gangen til Hakadal hvor vi har besøkt Mary. Og Mary hadde fått både Zena og Coina på helgebesøk, henholdsvis Majas mor og farmor. Om mormor og oldemor satte pris på valpebesøk? Nei, langt ifra. Sånne småtasser er de ferdig med. Coina ga klar beskjed til valpene, mens Zena bare flyktet. Valpene, på sin side, koste seg der også, og det gjorde Maja og jeg også.
Tusen takk, Mary, for at vi fikk komme på besøk.
Så bar det hjem og til besøk av valpekjøpere og mer kos med valpene. Da tenker jeg valpene har hatt nok opplevelser for dagen og er godt slitne.


Zena, jente 4 og Maja


Jente 4 og Maja


Gutt 3 har funnet en god sovestilling


Maja mellom mor og farmor


Coina har godtatt at oldebarnet ligger i nærheten


Coina bak og Maja foran


Valpene med mormor, mor og oldemor. Valpene passer på å få litt melk.Torsdag 5. mai 2011

Tenk at valpene allerede er 5 uker gamle! Tida går så fort! De vokser for hver dag og jeg ser ulike personligheter vokse fram. Å, så spennende det er.
5- ukersbildene ble tatt i Gjerdrum i går og de kan du se
her . Valpene er veiet i dag og vekta kan sees i vekttabellen .
Elin Oseth med Alfred har vært på besøk i ettermiddag/kveld. De hadde med seg Hege og Lea. lea er 3 år og koste seg med valpene. 

Dagens gylne valpeøyeblikk: 
Valpene har fått sin egen utgang til terrassen og det er spennende

det ble brått så stille, men det var ikke rart. Lea hadde stengt Alfred inn i hundegården


Synes du Alfred skal få komme ut?  NEI!

 

Onsdag 4. mai 2011


Ut på sin første biltur. Nå er det på tide at valpene kommer ut og får oppleve annen grunn under potene. Veldig spennende og se hvordan de takler bilkjøring og nye omgivelser.
Vi har hatt et hyggelig besøk av valpekjøper i dag og i ettermiddag kjørte vi til Gjerdrum for å hilse på Lunas 11 valper hos Elin og Torill.
Bilturen gikk utmerket for valpenes del. Maja, stakkar, var ikke fornøyd med å måtte gi fra seg buret og sitte bak forsetet. Etter noen meter la hun seg også rolig ned, men buret i bilen er jo for henne så kjært.
Møtet med den andre flokken gikk som smurt og Luna ammet også disse villig. Luna er jo Majavalpenes halvsøster, Zolodatter som hun er.
Veslejenta forsøker å få oversikt over mylderet før hun utforsket hele området.


Veslejenta


Luna har fullt opp
Dette ble kanskje mye, selv for Gremlin


Også Maja med noen fra begge kull
Skulle vi ikke bli kjent?
18 valper med felles kveldsmat


Maja med veslejenta. Skal vi dra hjem nå?


Tirsdag 3. mai 2011

Tusen takk for hyggelig besøk i kveld, Bjørg og Ragnar. Dere er hjertelig velkommen tilbake.
Og Bjørg, det var i oktober 2009 vi sist var på hyttetur, så det er vel på tide med en ny. 

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Se her ja, begynner å bli litt fart i valpene. Jente 2


Et godt gartnerlag


Gutt 3 har et raid, men jente 4 sitter så pent


Full fart


Gutt 3 

Mandag 2. mai 2011Her er det gutt 2 som beskjærer syrinbuska. Der er alle behjelpelige. Høsten 2008 var det Maja som var ivrig der.

Dagens gylne valpeøyeblikk:

Søndag 1. mai 2011

Arbeidernes internasjonale kampdag. Her på Elgtun flagges det, men bortsett fra det er det lite som minner om 1. mai. Tradisjonen tro, er bøndene ute på jordene denne dagen. Ikke dagen før, og ikke dagen etter, men 1. mai, da må bøndene ut.
Her fikk valpene masse besøk i dag. Hyggelig besøk av Lotte og Geir, med Viktor, Caroline og Kaizer. Viktor er 3 år og koste seg stort med valpene.
Janne og Gro og hundene kom også på valpekosebesøk og jamen kom Bente og Petter også. 
Litt vekslende vær i dag og valpene ble flyttet ut og inn, og ut og inn. Godt da med flere hender til å bære. 


Viktor i valpegården


Maja, Viktor og Kaizer


Gro og Janne er trygt plassert i valpegården

 

Lørdag 30. april 2011

Her starter dagen tidlig. Fra 5-tida holder valpene full konsert. De hyler og det høres ut som en stor flokk måker. Og Maja- ja hun sover. Hun mater valpene på natta, men på morgenen må hun strengt anmodes om å mate de. Da sover valpene 1 times tid til. 
Jeg er derimot ikke slik laget at jeg kan sovne igjen og min dag har startet. 
Værmessig må jeg si denne valpefødselen var godt timet. Det har jo vært sol hver dag og valpene kan være masse ute.


Jente 3 koser seg alene i den store senga....


og her ligger de andre


Jente 4


Gutt 1


Gutt 2


Jente 3 foran, gutt 2 bakerst


Jente 2


Gutt 3


Gutt 3


Jente 4 på klatretur
 

Fredag 29. april 2011


Maja koser seg nå mer og mer sammen med valpene og det er deilig å se at hun nyter det.
Dette er første dag uten besøk siden valpene ble født.
Bare 1 ting å si om det: stusselig.

Dagens gylne valpeøyeblikk: 
Godbitsøk må også læres...
Jente 2


Jente 2


Torsdag 28. april 2011

I dag har vi hatt koselig besøk av Anne- Karin, Gpsy og Daytona. 
Tomta her er stor og noe uoversiktlig for 7 små valper og de har derfor en provisorisk valpegård laget av grønne kompostgrinder. Anne- Karin og jeg lot de gå utenfor grinda i dag og foreløbig går de jo ikke så langt.
Fint for valpene å hilse på andre hunder, og de forfulgte både Gipsy og Daytona på jakt etter melk.
Gipsy har ingen interesse for disse småkrypene, Daytona synes de er spennende, men litt skumle. 

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Hva skal jeg finne på nå?


Aldri fred å få, Maja...
Gipsy blir forfulgt.


Jente 2


Jente 1 har fått en ordentlig godbit og tygger og tygger og tygger


En stor, stor verden


Hvor ble det av godbitene?


En ikke helt komfortabel Gipsy
Daytona sjekker en valp nærmere


Nei, dette er skummelt synes Daytona


Dette var godt....


Er det helt tomt?


Daytona igjen
I ettermiddag lå Maja lenge og koste med valpene.

  

Onsdag 27. april 2011

Og valpene vokser! Om morgenen når jeg hilser på dem, tenker jeg at dere har da vokst i løpet av natta, eller det er noe i adferden som har endret seg i løpet av natta. Individuelle personligheter vokser fram og det er fantastisk å observere. Det er heldigvis flott vær, selv om det nå er litt kaldere enn i påska. Valpene har også i dag vært en del ute og de koser seg veldig.
Jente 1


Jente 2


Gutt 2
Og så er det god natt!

Tirsdag 26. april 2011


Se her da! Gro kom i ettermiddag med tunnelen. Den blir morsom for valpene. Gro kom også med flere grønne grinder og valpegården kunne utvides. Nå har de god plass, enn så lenge. De vokser jo for hver dag og trenger mer og mer plass. 


Gutt 2 prøver seg i tunnelen


Tør jeg dette, da?


Ja, jeg tør!


Den neste var veslejenta


Uredd og tøff


Lett det, vel!


Kveldsmaten er servert


Maja spiser restene mens valpene tar en melketår

 

2. påskedag 25. april 2011


Her lar Maja valpene leke rundt seg, men det er det ikke så ofte hun gjør nå. Etter amming er hun ganske så kjapt ute av valpekassa igjen.
Valpene har vært ute store deler av dagen og også fått et måltid ute på terrassen.
Har laget nytt fotoalbum: Vårtegn


Servering på hvit duk 2. påskedag.Maja.... en litt sliten 7-barnsmor.


1. påskedag 24. april 2011

Nok en flott dag med koselige besøk og deilig terrasseliv. Valpene har også hatt mye uteliv, først på terrassen og siden på gresset.

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Z får hilse på valpene. Litt ekkelt, ja.


Anne-Kate er i en annen verden


På gress for første gang. Best å holde sammen

Den trygge gode senga
Gutt 3 vet å innrette seg
Gutt 2 som alltid må sove med hodet høyt

Er dere snart ferdige med disse valpene, sier Lettie og Z.

Påskeaften 23. april 2011En varm og solfylt dag med hyggelige besøk.

Det er mye som skal læres for en liten en:


Hva er dette?


Får undersøke litt nærmere


Lukte, smake


Sånn ja....


Au, det var kaldt


Får prøve igjen....


Der ja... forfriskende......


Og kos med en melketår utendørsLangfredag 22. april 2011

Alltid litt vemod for meg på langfredag. Langfredag 1997 måtte jeg ta turen ned fra påskefjellet og til veterinær på Lillehammer for å få min første berner avlivet. Hun hadde vært syk en stund, så det kom ikke brått og uventet, men det var veldig, veldig stusselig å returnere til påskefjellet med det tomme halsbåndet. Dette skjedde jo på fremmed sted og hos fremmed veterinær.Det er sikkert derfor det ble så viktig for meg at det for meg foregikk "riktig" da jeg skulle si farvel til Milla i 2008. 

Denne sommerlige langfredagen i 2011 har vi hatt besøk av hyggelige valpekjøpere og valpene har vært masse ute. Midt på dagen ble det for varmt for dem og de fikk en siesta inne.   Det er utrolig morsomt å følge med adferden deres. Noen virker veldig bedagelige, mens andre er mer aktive og nysgjerrige. Noen av dem er også for meg veldig like av utseende og det hender jeg må løfte de opp og se under for å se om om det er gutt eller jente.

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Noen spiser til de sovner i matfatet. Som du ser havner det mye mat rundt matfatet også.


Kveldsbesøk av Elna og Isak og valpene gjorde store øyne da Isak kom. Gutt 2 hilser nærmere.

Skjærtorsdag 21. april 2011

Valpene er i dag 3 uker og det ble sol og fint vær. Derfor fikk de to lange økter på terrassen i den lune valpekroken. Det var først litt skummelt ute i den store verden, men de koste seg også tydelig etter hvert. I skyggen under benken sovnet de alle. 
Daytona hilste på i valpekassa i dag og hun syntes valpene var spennende, mens Gipsy tydelig sa: Åh, dette er jeg så ferdig med!
Nå får valpene oppbløtt fôr morgen og kveld, de er helt desperate og det er ikke en smule igjen. Veslejenta er fortsatt veslejenta og hun har fått et ekstra måltid midt på dagen. Denne uka er det hun, av jentene, som prosentvis har hatt størst vektøkning, hele 40%.
Se
valpenes vekttabell .  
Jeg har selvfølgelig tatt 3-ukersbilder av dem i dag og jeg tok "sittebilder" på bordet ute. Kirsten kom på besøk på kvelden og da fikk jeg også tatt hodebildene.
Se
fotoalbum .

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Kamp om påskefrokosten


Tro det eller ei, men det ligger 7 valper her!


Daytona hilser på valpene


Maja og Anne-Karin beundrer valpene
Vann drakk de for første gang i dag


Full avslapning i skyggen


Litt ekstra mat til veslejenta 

 

Onsdag 20. april 2011

Bente og jeg har hatt møte her i dag, i forbindelse med planlegging av utstillingen vår på Bygdetunet. Det ble da tid til litt valpekos også, innimellom. Leah var med, og hun håpet vel at nå kunne vel Maja leke igjen. Men nei, det kunne ikke Maja. Leah var inne og kikket på valpene, men hun fant ikke det spesielt interessant.

Valpene blir nå mer og mer bevisst på hverandre og det er litt samspill og antydning til lek med hverandre.

Valpene bråker skikkelig om morgenen nå. Maja fôrer de på natta, men om morgenen fôrer hun ikke før hun sjøl har fått mat.

I ettermiddag har jeg laget en fin valpeluftegård på terassen. Teppe på gulvet og de faste benkene er blitt fine gjemmeplasser. Det var første tur ut i dag og det fikk holde med 10 minutter. Vi får håpe på sol og varme i morgen. 

Tirsdag 19. april 2011


Jeg har jo glemt å følge med på blåveisen på tomta mi også, jeg ser jo bare valper.  Her er den i hvert fall.
Valpene fikk i dag et nytt element i valpekassa, da Janne og Karoline kom med en en liten myk seng. Den ble raskt veldig populær og i kveld har i perioder 5 sovet der samtidig. Deilig, mykt, trygt og godt. 


Dagens gylne valpeøyeblikk:


Gutt 2 vil gjerne sove slik


Og en annen slik


Og jente 4 slik


 Karoline fikk raskt en favorittvalp
Gutt 2 i senga
Nå kommer tennene for fullt og da er denne god
 

Mandag 18. april 2011

En riktig så aktiv dag i valpekassa, mye "jogging" og mye lyd. Jente 1 klarte også å komme seg over den laveste kanten på valpekassa. Hun virket ikke overrasket engang. Litt vanlig oppbløtt fòr har de også fått og det kastet de seg begjærlig over.

Her er dagens påskepynt:


Jente 1


Jente 2


Jente 3


Jente 4


Gutt 1


Gutt 2


Gutt 3

Søndag 17. april 2011


Og som vi koser oss! Valpene koser seg, Maja koser seg og jeg koser meg noe helt utrolig.
Elin Oseth og Alfred har vært på besøk i dag. Det er litt tidlig for Alfred å hilse på halvsøsknene sine.
Liv og Iben har også vært på besøk og Iben fikk også lov av Maja å se på valpene. Iben syntes dette var riktig så spennende.

Dagens gylne valpeøyeblikk:


Jente 3


Veslejenta klatrer
Veslejenta og Maja deler på babygrøten
Gutt 2


Lørdag 16. april 2011

Åhhhh, for en koselig dag med besøk av Janne og Anne- Kate, Karmen og Kajsa. Tusen takk for besøket og hjertelig velkommen tilbake.
Masse kos i valpekassa og deilig lunsj på terrassen.

Nå skjer det bare så mye fra dag til dag med valpene. Når jeg setter meg foran valpekassa og bruker stemmen, så kommer alle mot meg. De har også begynt å klatre opp på kanten og jeg må nok forhøye inngangen på natta.

Det morsomste i dag var vel da alle 7 fikk sitt første grøtmåltid. Det smakte vel godt det. Desserten ble inntatt med å spise grøt av hverandre. Det var godt med noen ekstra hender her da alle etterpå måtte ”bades”.

Karmen viste ingen interesse for valpene, men Kajsa ville gjerne inn å titte. Og Maja lot Kajsa få lov.

Dagens gylne valpeøyeblikk:
Janne med en av valpetassene


Anne-Kate med gutt 3


Hun kler deg, Janne!
Og værsågod... maten er servert
Mye mat i det øret der
Hold deg på plass til jeg er ferdig
Henger meg her til tørk jeg...


Gutt 2 nybadet og fin


Nysgjerrig Kajsa

Fredag 15. april 2011


Morgenkos på Elgtun. Et koselig bilde av Maja med jente 1. I natt har jeg for første gang siden 29. mars, sovet i min egen seng. Det var deilig det. Soverommet er jo vegg i vegg med stua, hvor valpekassa står, og med døra åpen, hører jeg jo hver lyd fra valpene.
Maja bruker ikke lenger så mye tid i valpakassa heller.
Hun gir valpene melk, koser litt, men setter pris på friheten utenfor kassa og ute i hagen.
Jeg, derimot, bruker mye tid i valpekassa. Det er så utrolig morsomt å følge med på utviklingen. I dag har det virkelig vært mye fart i dem. Tydelig at de nå også hører litt og de er nå stødigere på 4 ben.
Veslejenta har i dag fått sitt første måltid med babygrøt. Hun legger godt på seg, men det gjør ingen ting om hun får litt ekstra tilskudd. Hun trampet og sugde begjærlig i seg grøten. Det var godt det!

Dagens gylne valpeøyeblikk:

Torsdag 14. april 2011


Bildet er tatt i går og viser gutt 2. Han er en ordentlig grom en. Dagene går nå så uhyggelig fort og valpene forandrer seg fra dag til dag. Vi har mye besøk og det er trivelig. Tirsdag formiddag kom Kirsten og Nick innom for å se valpene da de var på vei til hytta på Røros og påskeferie. Stine Bøe var her på lunsj og valpekos. I tillegg hadde vi styremøte her på kvelden. Du kan si at mitt behov for sosialt liv ble dekket den dagen. Onsdag var det besøk av valpekjøpere og på kvelden var Gro og Irene innom. 
I ettermiddag kom Cathrine innom en tur etter jobb.
Maja hilser alle velkommen i valpekassa.
Det er torsdag og valpene er 2 uker i dag. Da er det tid for veiing og fotografering. Godt Gro kom en tur på kvelden slik at vi kunne ta hodebildene.
Tusen takk, Gro! Se vekttabell.
2- ukersbildene ser du i fotoalbum.

 

mandag 11. april 2011


Se! Det glitrer så vakkert i valpeøyne.....
De smale sprekkene i går har blitt til større øyne i dag.
Ellers våknet valpene med sprutbæsj i dag. Naboene dro og kjøpte Zoolac for meg og valpene har nå fått det 2 ganger i dag. I kveld varer det fortsatt ved. Jeg tror nok at sprutbæsjen skyldes vaflene Maja spiste i går. Når jeg så reaksjonen på valpene husket jeg at Maja tåler vafler dårlig. Hun har derimot nå helt normal mage. jeg håper dette gir seg fort for dette er noe dritt.
Nabo Bjørg og nabo Ellen har vært på korte visitter i dag. Utenom å skifte på i valpekassa titt og ofte, har jeg endelig fått plukket opp all hundemøkka i hagen. Det var store mengder som snøen har skjult.

Søndag 10. april 2011


En søndag etter min smak. Masse valpekos, og i dag kom Majas gromtanter, valpenes jordmødre og gudmødre  Janne og Gro på besøk. Z og Embla lånte Majas badekar og fikk full spabehandling. Det har jo vært deilig temperatur i dag og fint å bade på terrassen. I det hele tatt en fin dag for uteliv. Til og med kaffe- og vaffelkos kunne vi ha ute. Maja fikk litt andre stimuli enn bare å die valpene sine. Valpene sover jo mye, men når de er våkne er de oppe på 4 ustøe ben, detter omkull og opp igjen. Alle har nå glitrende øyesprekker -  vakkert, vakkert. Maja ligger nå noe mer utenfor valpekassa, men ved et pip fra valpene så er hun på plass igjen.
Takk for hyggelig besøk, Janne, Gro, Embla, Z, Karmen og Kajsa.
Det er nå 10 dager siden keisersnitt og tid for å fjerne stingene. Det passet jeg på å gjøre da Kirsten kom på kveldsbesøk. Jeg må si Maja imponerte meg der hun lå på rygg, helt, helt rolig til jeg hadde fjernet alt. Såret er helt grodd og tørt og fint. Kirsten var en god operasjonsassistent og holdt lyset for meg.


Fullt av rot og liv og røre på Elgtun. Linselusa Maja i forgrunnen.


Denne gutten hadde litt vinterpels det var godt å få bort med føneren.


Vaffelkos på terrassen er kos det. Lånt bildet av Janne


Og inne klumpet valpene seg sammen uten mamma, som var opptatt med vaffeltigging.


Ymse sovestillinger


Tar et godt suttegrep i en av søsknene.


 

Lørdag 9. april 2011


Så har Vemund også fått hilse på Majas valper. Vemund er en forsiktig gutt og kunne være i valpekassa. Han gjorde som han ble fortalt at han skulle. Han satte seg rolig ned og strøk valpene så forsiktig.
Tusen takk for hyggelig besøk Christina, Finn, Vemund og lillebror.


Fredag 8. april 2011


Opp på alle 4. De første famlende skritt på 4 ben, med stor underholdningsverdi for meg. I går løftet de overkroppen på stive framben og i dag forsøkte de seg på 4 ben. Her er det veslejenta som prøver seg.


Fredag kveld og kos i heimen


Torsdag 7. april 2011

Både Maja og jeg setter veldig stor pris på besøk. I dag har Elna og lille Isak vært her. Isak fikk være inne og han opplevdes nok ikke som noen stor trussel. Det var nok for Maja å sende han et blikk da han ble for nysgjerrig på hva som befant seg oppi valpekassa. 
Majas ene oppdretter, Elin, har også vært innom en tur i ettermiddag. 
Valpene er i dag 1 uke gamle og det er tid for ukesbilder og vektkontroll. Elin hjalp meg så jeg fikk tatt hodebilder av alle sammen. Bildene ser du
her
Valpene vokser og legger på seg veldig bra. De fleste har i løpet av uka lagt på seg rundt 60%, mens veslejenta har hatt en vektøkning på nøyaktig 100%. I dag veide veslejenta 682 gram. Se valpenes
vekttabell .
Det er bare fantastisk morsomt å følge valpenes utvikling. Frambena holder nå overkroppen og de forsøker å sette bakbena under seg.

Dagens gylne valpeøyeblikk:

Onsdag 6. april 2011

Dagens gylne valpeøyeblikk:
Veslejenta er ferdig med å spise og blir hengende. Nå veier hun over 600 gramHanne 1


Hanne 2


Hanne 3


Tispe 1


Tispe 2


Tispe 3


Tispe 4

Mandag 4. april 2011

Det er mandag og det er ikke jobb! Det er så deilig og jeg nyter hvert øyeblikk, og nyter hvert øyeblikk med Maja og valpene. Jeg er redd disse ukene går altfor fort.
Det er pussig at dagen går så fort, med bare pusling hjemme. Nyte synet av en sovende valp, sette på en vaskemaskin, nyte synet av en pattende valp, ta tøy ut av vaskemaskinen, nyte synet av en valp igjen. Omtrent slik. Valpene har fått sin første kloklipp i dag og klørne var allerede lange.
Veslejenta er i stadig vekst og det er ingen tvil om at hun får i seg nok melk. I kveld er vekta 525 gram.
Noen naboer har vært på besøk i dag og i kveld har vi hatt koselig besøk av Anne-Karin. Gipsy og Daytona var i hagen, men Gipsy hadde nok lyst til å hilse på valpene.
Ellers har jeg hatt branntilsyn og her var IKKE alt i orden. Jeg får en ekstra utgift der. Først fikk jeg beskjed om å rive deler av kjøkkeninnredningen og panelen på veggen, men så galt ble det heldigvis ikke. 
Jeg trodde det var teglsteinspipe, og hvis det hadde vært det, så måtte store endringer til. Da det viste seg at det er lecapipe så holder det å lage ei ny sotluke.
Også i dag har kamera vært flittig brukt og her er dagens gylne valpeøyeblikk:


Mens jeg skifter på valpekassa ligger valpene i kurven. Maja passer på.
Søndag 3. april 2011

Dette har vært en dag helt etter mitt hjerte. Jeg mener, når jeg nå først ikke kan dra ut på tur, så kommer det masse folk innom på valpebesøk. Det er koselig det!! Maja setter også tydelig pris på besøk i valpekassa.
På formiddagen kom Janne og Anne-Kate og til alt overmål troppet de opp med en skikkelig "Jannelunsj", laks, eggerøre, reker og nystekte karbonader.
Etter noen timer med kos i valpekassa ble deres besøk avløst av Bente og Petter. De har jo søsteren til Leah og er jo liksom valpenes tante og onkel.
Senere kom også valpejordmor Gro på besøk. Jordmødre har vel et ansvar for å følge opp etter fødselen.
Den minste valpens vekt har nå økt til 460 gram og jeg har heller ikke i dag sett noen grunn til å gi henne tillegg. Hun får bare litt hjelp til å finne patte og at hun ikke blir skjøvet bort av de største bulldozerne.

Her er dagens gylne valpeøyeblikk:

Lørdag 2. april 2011
Dette har vært en dag som jeg har kunnet nyte litt mer. Jeg hadde gjort i stand tåteflaske til veslejenta i formiddag, men veide henne først og hun har lagt på seg mye. Da suger hun godt sjøl. I kveld veier hun 430 gram og har skikkelig bollemage. Da har jeg kunnet nyte de andre vakre valpene også. De spiser, vokser og koser seg. Vi har hatt besøk i dag også og Maja tar med glede imot alle. Maja har litt feber og jeg har vært i kontakt med veterinæren, men han var ikke så bekymret. Tempen gikk ned på dagen, men har steget igjen i kveld. 

Noen gylne valpeøyeblikk i dag også:
Maja med veslejenta


Også med veslejenta

Fredag 1. april 2011

Det er jo litt merkelig i grunnen, å se Maja i sin nye rolle. Fra Maja hopp og sprett til en Maja som går helt opp i rollen som mor for valpene sine. 
Vi har hatt et par besøk på formiddagen og Maja viser stolt fram valpene sine. 
Jeg har mest konsentrert meg om veslejenta som startet på 341 gram og som ikke ville suge. Det ser ut til at dette går bra. Nå legger hun på seg. 
Gro kom en tur i kveld også og da fikk vi tatt bilder av alle sammen. De har fått et eget fotoalbum

Her presenteres noen gylne valpeøyeblikk:
Mellom Majas bakben